Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر علی احسان‌پور پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش مبتلایان به کرونا از چهار روز گذشته در خوزستان اظهارداشت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به اجرای فاصله گذاری هوشمند و آغاز فعالیت برخی صنوف از ۲۳ فروردین، تعداد بیماران از ابتدای اردیبهشت‌ماه در استان افزایش یابد.

وی هدف از فاصله‌گذاری هوشمند را انجام همزمان فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی و مراقبت‌های بهداشتی عنوان کرد و افزود: طی ۲ ماه گذشته اغلب مردم نسبت به این بیماری آگاهی‌های لازم را کسب کرده‌اند در صورتی که پیش از این برخی افراد اصول بهداشت فردی را کمتر رعایت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم مسائل پیشگیری از ابتلای بیماری را یاد گرفته‌اند

احسان‌پور تصریح‌کرد: با وجود اینکه مردم مسائل پیشگیری از ابتلا به این بیماری را یاد گرفته‌اند؛ اما انتظار می‌رفت که جامعه به فاصله‌گذاری هوشمند روی بیاورد تا افراد به زندگی معمول خود که همان باز شدن صنوف و فعالیت‌های روزمره است؛ بپردازند.

وی افزود: متاسفانه انتظارات ما در این بخش برآورده نشد و فاصله‌گذاری هوشمند توسط برخی افراد جامعه رعایت نشد در صورتی که این موضوع در شرایط فعلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تغییری در روند اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند صورت بگیرد، گفت: هرگونه تغییر و اصلاح در نحوه اجرای این طرح به سیاست‌های بالا دستی(ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا) بستگی دارد.

وی با بیان اینکه تدوین این سیاست‌ها براساس برداشت‌ها و گزارشات ارائه شده از استان‌های مختلف ابلاغ می‌شود، افزود: با تلاش‌های صورت گرفته آمادگی‌ خود را در حوزه بهداشت و درمان حفظ کرده‌ایم.

نگرانی از شیوع کرونا در روستاها

احسان پور با اشاره به اقدامات نظارتی در شهرها گفت: به دلیل بافت سنتی روستاها متاسفانه شاهد برخی رفتارهای پرخطر در زمینه‌ بهداشتی از سوی عده‌ای از ساکنان هستیم.

وی افزود: به‌دلیل محدودیت‌های صورت گرفته در شهرها، فعالیت‌های زیرزمینی در روستاها انجام می‌شود که از جمله آن می‌توان به استعمال قلیان، برگزاری مراسم جشن عروسی و ترحیم اشاره کرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: کنترل‌های نقطه به نقطه برای پیشگیری از انجام رفتارهای پرخطر تا حدودی سخت است به این خاطر که شخص را نمی‌توان در داخل منزل مورد کنترل قرار داد.

برخی اصول خود مراقبتی به خواست و فرهنگ مردم بستگی دارد

احسان پور با تاکید بر اینکه رعایت برخی اصول خود مراقبتی به خواست و فرهنگ خود مردم بستگی دارد، گفت: برخی موضوعات کاملا فردی هستند و مجموعه‌های نظارتی برای پیشگیری از ویروس کرونا نمی‌توانند به این موضوعات ورود کنند.

وی ادامه‌داد: این موضوع فقط به استان و یا کشور ما ختم نمی‌شود؛ به عنوان مثال مرگ و میرهای بسیار بالا در کشورهای ایتالیا، اسپانیا و آمریکا ناشی از مشکلات فردی است.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح‌کرد: کشور چین از جمله نظام‌هایی است که به صورت جمعیتی و سوسیالیستی پیش می‌رود و به همین دلیل می‌تواند در زندگی افراد هم ورود داشته باشد اما در برخی کشورها مانند غرب، سیستم بازتر است و امکان دخالت وجود ندارد که هزینه آن را هم به واسطه مرگ و میر بالا پرداخت کرده‌اند.

 تاثیر فرهنگ‌سازی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا

احسان پور با بیان اینکه فرهنگ سازی برای آگاهی مردم در حال انجام است، گفت: رفتار هوشمندانه می‌تواند از ابتلای افراد به کرونا پیشگیری کند.

وی افزود: مغازه داران باید در مواجهه با فردی که اصول خود مراقبتی را رعایت نمی‌کند آگاه باشند و پیشگیری‌های لازم را اعمال کنند در غیر این صورت مشتری آنها می تواند ناقل بیماری به وی و در نهایت سرایت کرونا به داخل منزل و اعضای خانواده باشد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: بهتر است ضمن فعالیت جامعه، افراد هوشمندانه فاصله‌گذاری را رعایت و به اصول بهداشتی توجه کنند.

محلول‌های بهداشتی جایگزین الکل شوند

احسان پور همچنین نسبت به وجود برخی اقلام بهداشتی غیر استاندارد در جامعه هشدار داد و گفت: دیده شده که محلول‌هایی در بازار عرضه می‌شود که دارای الکل کمتر از ۷۰ درصد هستند.

وی گفت: توصیه ما همواره استفاده از محلول‌های بهداشتی با درصد ۷۰ درصدی است و  توصیه می‌شود چنین محصولاتی جایگزین الکل شوند.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآورشد: الکل به دلیل احتمال استعمال نادانسته و همچنین مشکلات پوستی، عوارض احتمالی را در پی دارد؛ بنابر این استفاده از محلول‌های بهداشتی استاندارد، گزینه مناسب‌تری در انجام اصول خودمراقبتی است.

وی یادآورشد: شستشوی مرتب دست‌ها همچنان یکی از مهمترین تاکیدات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا محسوب می‌شود.

احسان پور همچنین از شهروندان خواست از حضور در تجمعات جدا خودداری کنند.

۵۶ مرکز در خوزستان آماده پذیرش افراد مشکوک به کرونا

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه تاکنون ۵۶ مرکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی برای پذیرش بیماران مشکوک به کرونا ایجاد شده است، گفت: این مراکز جامعه سلامت، به صورت ۱۶ و ۲۴ ساعته خدمات اولیه را ارائه و به انجام نمونه‌برداری برای آزمایش‌های پزشکی اقدام می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با افتتاح آزمایشگاه‌های جدید تشخیص کرونا طی هفته جاری، ظرفیت شناسایی موارد مبتلا در خوزستان به ۲ برابر افزایش یافته است.

موارد مثبت از بیماری کووید ۱۹ یا ویروس کرونا از اواخر بهمن پارسال در کشور مشاهده شد.هم اکنون تقریبا همه مجموعه‌های اجرایی، اداری و فرهنگی، عملیاتی و خدمات عمومی و درمانی خوزستان درگیر پیشگیری و درمان بیماری کرونا هستند و شیوع این ویروس بر بیشتر فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی، اداری اجتماعی و فرهنگی خوزستان تاثیر گذاشته است.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور فاصله گذاری هوشمند پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور فاصله گذاری هوشمند ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور فاصله گذاری هوشمند سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز فاصله گذاری هوشمند ویروس کرونا احسان پور اصول خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

حسن اصیلیان مهابادی با اشاره به فرارسیدن اول ماه می و روز جهانی کارگر درباره حوادث شغلی کارگران اظهار کرد: براساس آخرین گزارش سازمان جهانی کار، سالانه نزدیک به 3 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث و بیماری‌های حرفه‌ای (ناشی از کار) جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ 3 میلیون کارگر در جهان به علت حوادث و بیماری‌ها

وی ادامه داد: بیشتر این مرگ و میرهای ناشی از کار که مجموعاً 2.6 میلیون مرگ را شامل می‌شود، به علت بیماری‌های ناشی از کار است و 400 هزار مورد نیز مربوط به حوادث شغلی است که به واسطه عدم رعایت اصول ایمنی ایجاد می‌شود.

مثال‌هایی از سختی کار  و حوادث شغلی کارگران

اصیلیان با ارائه مثالی افزود: در جامعه مشاغل زیادی داریم که شامل اصناف کارگری و مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک تا بزرگ مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها و معادن زیرزمینی می‌شود. این مشاغل وابسته به نوع کار، عوامل زیان‌آوری تولید می‌کنند. برای مثال کارگرانی که در کارگاه‌های جوشکاری کار می‌کنند خواسته یا ناخواسته در معرض آلاینده‌های تولیدشده و دودهای ناشی از جوشکاری قرار می‌گیرند که حاوی فلزاتی مانند کروم است که ممکن است سمی و سرطان‌زا باشند. در برخی محیط‌های کاری پر صدا نیز آلودگی صوتی ایجاد می‌شود و کارگران در معرض این اصوات ممکن است به ناراحتی‌های عصبی و کری شغلی و ... دچار شوند.

وی تصریح کرد: بسته به نوع آلاینده‌ای که در صنایع تولید می‌شود کارگران ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی شوند. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی(ریوی) سه علت اصلی مرگ و میر ناشی از کار در کارگران به شمار می‌روند.

اهمیت بهداشت حرفه‌ای در کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه تمرکز بر بهداشت حرفه‌ای می‌تواند از عوامل زیان‌آور شغلی جلوگیری کند، بیان کرد: بهداشت حرفه‌ای به معنای به‌کارگیری روش‌هایی است که این عوامل خطرزا را در حرفه‌ها و مشاغل اندازه‌گیری و روش‌های کنترلی ارائه می‌کند برای مثال متخصصان بهداشت حرفه‌ای قبل از اینکه سموم به لایه‌های تنفسی یک کارگر وارد شود با استفاده از روش‌های ایمنی و مهندسی (مثلاً پیشنهاد تهویه مناسب) این آلاینده‌ها را کنترل و از ورود آن‌ها به بدن کارگران جلوگیری و سلامت کارگران را تضمین می‌کند.

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که متخصصان بهداشت حرفه‌ای برای پیشگیری دارند می‌تواند عمر مفید کارگران را افزایش دهد، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته به بهداشت حرفه‌ای توجه زیادی شده و محیط کار افراد بر اساس استاندارد است و کارگران در آنها امنیت و احساس آرامش دارند و تولید آنها نیز باکیفیت و ایمن است اما در کشورهای در حال توسعه هنوز مشکلات زیادی در این زمینه و رعایت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی وجود دارد و برخی کشورها اصلا به این موارد توجه نمی‌کنند.

وضعیت بهتر ایران از نظر بهداشت حرفه‌ای نسبت به منطقه 

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت مدرس با بیان این‌که در کشور ما نیز نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بهداشت حرفه‌ای حاصل شده است، بیان کرد: ایران از نظر رعایت بهداشت حرفه‌ای وضعیت بهتری نسبت به کشورهای منطقه دارد اما نیاز است که نقش متخصصان بهداشت حرفه‌ای پررنگ‌تر شود. در این راستا نیز قانون کار در ایران پشتوانه خوبی برای رعایت بهداشت حرفه‌ای است. برای مثال در قوانین تأکید شده کارفرمایانی که بالای 25 نفر کارگر دارند باید از متخصصان بهداشت حرفه‌ای در محیط کار بهره ببرند.

بهانه کارفرمایان برای عدم رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار

وی اضافه کرد: در عین حال متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که کارفرمایان به بهانه هزینه‌زا بودن اقدامات کنترلی، توصیه‌های متخصصان بهداشت حرفه‌ای را در محیط کار پیاده‌سازی نمی‌کنند، در حالی که رعایت اصول ایمنی و بهداشتی ساده اگرچه در وهله اول ممکن است هزینه‌زا به نظر برسد اما به دلیل ارتقای سلامت کارگران، نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده به شمار می‌رود. 

نبود تعامل بین دو وزارتخانه کار و بهداشت 

اصیلیان به ضعف‌های قانونی موجود در زمینه رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط کار اشاره و خاطرنشان کرد: کارشناسان و بازرسان وزارت بهداشت عمدتاً نظارت بر اصول بهداشت محیط کار و بهداشت حرفه‌ای و کارشناسان و بازرسان وزارت کار بررسی رعایت نکات ایمنی در محل کار کارگران را برعهده دارند اما از سویی در زمینه تعداد نیروهای موجود کمبود وجود دارد و به اندازه کافی بازرس در این حوزه نداریم و از سوی دیگر وزارت بهداشت و وزارت کار نتوانسته‌اند با همکاری و هم‌افزایی، بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط‌های کاری نظارت مناسبی داشته باشند.

وجود بیش از 5000 نیروی بهداشت حرفه‌ای در کشور

وی درباره تعداد نیروهای بهداشت حرفه‌ای در کشور نیز بیان کرد: الان تعداد فارغ‌التحصیلان حدود 5000 نفر است اما نیاز است که این تعداد ارتقا یابد.

آمار دقیقی از بیماری های شغلی نداریم!

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران یادآور شد: متاسفانه در رابطه با بیماری‌های ناشی از کار هیچ آمار متقنی در کشور نداریم در حالی که احصای آمار دقیق می‌تواند به پیشگیری بهتر از این بیماری‌ها کمک کند.

وقوع حوادث ناشی از کار در مردان بیش از زنان

به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی کار مردان در حوادث ناشی از کار، بیشتر از زنان جان خود را از دست می‌دهند و منطقه آسیا و اقیانوسیه بالاترین مرگ و میر ناشی از کار را به دلیل وسعت نیروی کار این منطقه دارد.

5 شغل پرخطر کارگری

وی با اشاره به اینکه کشاورزی، ساخت‌وساز، جنگل‌داری و ماهیگیری و تولید، پرخطرترین بخش‌ها از نظر حوادث شغلی هستند، گفت: از هر سه صدمه شغلی کشنده در سراسر جهان، یک مورد در میان کارگران کشاورزی رخ می‌دهد. 

تغییرات اقلیمی عامل اثرگذار بر محیط کار

استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی و تحولات الگوهای آب و هوایی تأثیرات قابل توجهی بر دنیای کار به ویژه حوزه ایمنی و بهداشت حرفه ای کارگران دارد، تصریح کرد: در مشاغلی که در محیط‌های روباز فهالند، نمونه‌هایی از خطرات شغلی که با تغییرات اقلیمی تشدید می‌شوند عبارت است از تنش‌های حرارتی، پرتو ماوراء بنفش، آلودگی هوا، رویدادهای غیر عادی اقلیمی مثل طوفان، بارندگی، گرما و سرما و... به همین دلیل سازمان بین ‌المللی کار، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • کشف لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در کاشان
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد
  • افزایش آمادگی استان یزد برای آمادگی در سامانه جدید بارشی
  • کشف و ضبط ۱۲۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در کاشان
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد