Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت استان در ارتباط با بیماری کرونا گفت: با فروکش کردن بیماری عدد و رقم تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها کمتر شده است، اما این امکان وجود دارد که برگشت رفتارهای مخاطره‌آمیز نسبت به گذشته بیشتر شود. ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، شیوع بیماری کرونا در کشور سبب تغییر بسیاری از مناسبات و رفتارهای افراد جامعه شده و فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اشخاص تحت‌الشعاع این بیماری قرارگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اعلام دو مورد فوتی در استان قم براثر ویروس کرونا، زنگ خطر جدی در کشور به صدا درآمد و سبب اقدامات جدی از سوی ملت و دولت شد که ازجمله آن‌ها می‌توان به اجرای طرح‌هایی مثل طرح غربالگری سلامت در دو مرحله، طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و فاصله‌گذاری هوشمند در کشور و به‌ویژه استان قم شد.

برای اطلاع از آخرین وضعیت استان قم  ازنظر میزان شیوع بیماری کرونا  و میزان موفقیت مسئولان و مردم در اجرای این طرح‌ها به گفت‌وگو با  سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم  پرداخته‌ایم که در ادامه آمده است.

سیامک محبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با بیان اینکه غربالگری دوره دوم سلامت انرژی زیادی از حوزه بهداشت می‌گیرد، اظهار داشت: این دوره از غربالگری با نوبت قبلی تفاوت‌هایی دارد که باید موردتوجه مسئولان قرار بگیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه تاکنون بیش از 70 درصد جمعیت بالای 15 سال ساکن شهر قم و استان قم غربالگری شده‌اند، گفت: با توجه به اعداد و ارقام موجود در قم، این شهر جزو شهرهای با رنگ قرمز مشخص‌شده است.

وی بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، دو شرط برای اعلام وضعیت زرد و سفید شهرها مشخص‌شده است، یکی از شرط‌ها این بوده که متوسط میزان بستری روزانه  به ازای هر صد هزار نفر جمعیت حداکثر یک نفر بوده و همین‌طور متوسط تعداد بستری به ازای هر صد هزار نفر حداکثر یک مورد باشد.

محبی با تأکید بر اینکه غربالگری سبب شناسایی زودتر افراد مشکوک به بیماری کرونا و به حداقل رساندن افراد بستری بدحال می‌شود، ابراز کرد: بر اساس اعداد و ارقام، نسبت بستری به جمعیت قم 3.4 در صد است و هنوز به عدد یک نرسیده‌ایم؛ این مسئله کار حوزه بهداشت را تا پایان اردیبهشت سنگین‌تر می‌کند.

انجام بیش از 59 هزار بازدید از اصناف در طرح فاصله‌گذاری هوشمند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت به سمت انجام آزمایش‌های  pcr رفته است، عنوان کرد: در روزهای نخست سیاست وزارت بهداشت این بوده که از بیماران بستری بدحال یا فوت‌شده آزمایش pcr گرفته شود، درحالی‌که حاضر سیاست وزارتخانه تغییر کرده و متفاوت شده است.

خبر خوش کرونایی/ شیب بستری و فوتی‌های بیماری کرونا در قم رو به کاهش استنگران پیک دوباره کرونا در قم هستیم/مردم بی‌تفاوت نباشند/عدم تأثیرپذیری کرونا از گرمارئیس دانشگاه علوم پزشکی قم‌: حال 60 بیمار مبتلا به کرونا در قم وخیم است

وی ادامه داد: به دلیل شرایط مطلوب‌تر کشور در زمینه کیت‌های گرفته‌شده، وزارت خانه نظرش این بوده که استان قم و دانشگاه علوم پزشکی قم همچنان سیاست قبلی را دنبال کنند، اما با پیگیری‌های دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی، قم هم به مراکز و استان‌هایی اضافه‌شده که باید نمونه از بیماران سرپایی بر اساس پروتکل‌های ابلاغی نیز گرفته شود تا بتوان افراد مشکوک به بیماری کرونا را خیلی زودتر تشخیص دهیم که کارشان به بیمارستان کشیده نشود.

محبی اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند را مورداشاره قرار داد و گفت: با شروع ماه مبارک رمضان به‌واسطه نوع عملکردی که دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف دارند، اجرای این طرح قدری متفاوت‌تر شده است؛ حوزه بهداشت، سازمان صمت و ارگان‌های دیگر در اجرای این طرح دارای یک سری رسالت‌های تکلیفی و ابلاغی هستند که باید موردتوجه قرارگرفته و لحاظ شود.

پلمب و غیرفعال شدن 2 هزار و 955 واحد صنفی  

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان تعداد بازدیدهایی که از اصناف مختلف در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند در استان انجام‌شده اظهار داشت: این بازدیدها ادارات و سازمان‌ها، صنوف و واحدهای صنعتی شده و تاکنون  59 هزار و 282 مورد هستند که بر اساس مخرج و کسری که پیش‌بینی کرده‌ایم بیش از 99 درصد حداقل یک‌بار بازدید صورت گرفته است.

وی ادامه داد: تعداد اماکنی که بازدید شده‌اند و فاصله‌گذاری هوشمند را رعایت کرده‌اند 44 هزار و 501 مورد بوده یعنی 75 درصد اماکنی که بازدید شده‌اند پروتکل‌ها و مسائل مرتبط با واحدهایشان را رعایت کرده‌اند، همچنین 2 هزار و 955 مورد غیرفعال شده و پلمب‌شده داشتیم که تعداد 5 درصد موارد ذکرشده غیرفعال شده و پلمب‌شده بود.

محبی تأکید کرد: این تعداد در هفته‌های  اخیر بالاتر بوده به این دلیل که هفته نخست اجرای این طرح بیشتر اقدام آموزشی بوده است اما در حال حاضر به پاساژها و مجتمع‌هایی که بیش از ساعت ابلاغ‌شده فعالیت می‌کنند اخطار بیشتری داده می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: تعداد اماکن معرفی‌شده به قوه قضاییه 92 مورد بوده و مواد غذایی معدوم شده طی هفته‌های اخیر بیش از 8 تن اعلام‌شده است.

وی اذعان کرد: ده کارخانه طی هفته اخیر شناسایی و احصاء شده‌اند لازم بوده که از این کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی که استانداردها را به نحو مطلوبی رعایت کرده‌اند در یک برنامه ویژه تلویزیونی استانی تقدیر کرد و باید برنامه‌های حمایتی برای این واحدها لحاظ شده و از بسته‌های حمایتی استفاده کنند.

فاصله‌گذاری هوشمند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات خیلی مطلوب نیست

محبی با بیان اینکه در حال حاضر فاصله‌گذاری هوشمند از بعد اصناف خارج‌شده و به سطح سازمان‌ها رسیده است، تصریح کرد: متأسفانه در برخی سازمان‌ها و ادارات شکل و شمایل پرداختن به فاصله‌گذاری هوشمند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی خیلی مطلوب نیست.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود در قالب یک تیم مشترک نمایندگان بهداشت و استانداری از سازمان‌ها و ادارات بازدید داشته باشیم و بر شکل مطلوب اجرای فاصله‌گذاری هوشمند تأکید شده و به راهکارهای مطلوبی برسیم.

وی با اشاره به نحوه فعالیت پاساژها و مجتمع‌های تجاری گفت: در مناطق گرمسیری پاساژها و مجتمع‌های تجاری تا ساعت 20 می‌توانند فعالیت داشته باشند، البته این ساعت کاری ابلاغیه ستاد ملی کرونا را ندارد و نمی‌توان با آن‌ها برخورد جدی داشت؛ هرچند بر اساس گزارشانی که داریم تجمع خاصی بعدازاین ساعت‌های اعلام‌شده وجود نداشته است.

هنوز به مهار بیماری کرونا در قم نرسیده‌ایم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر برخورد جدی با تخطی‌های صورت گرفته اظهار داشت: انجام این کار باید با همکاری اتاق اصناف و سازمان صمت صورت بگیرد.

 محبی با تأکید بر اینکه هنوز به مهار بیماری کرونا در سطح استان نرسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: با فروکش کردن بیماری عدد و رقم تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها کمتر شده است، اما این امکان وجود دارد که برگشت رفتارهای مخاطره‌آمیز نسبت به گذشته بیشتر شود.

وی ضمن هشدار نسبت به جدی گرفتن قرنطینه خانگی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: شاید مردم در این ایام این مخاطره‌آمیز بودن را خیلی جدی تلقی نکنند اما تداوم رفتار برای ماه‌های سرد سال می‌تواند دردسرساز باشد؛ بنابراین باید با کمک صداوسیما و کمیته شورای اطلاع‌رسانی در سطح استان خوراک‌های متناسب با سبک و شیوه زندگی با کرونا داشته باشیم.

انتهای پیام/451/ش

R7854/P/S6,62/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم فاصله گذاری هوشمند طرح فاصله گذاری بیماری کرونا اجرای این طرح کرونا در قم نرسیده ایم پروتکل ها سازمان ها استان قم بر اساس شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

حسن اصیلیان مهابادی با اشاره به فرارسیدن اول ماه می و روز جهانی کارگر درباره حوادث شغلی کارگران اظهار کرد: براساس آخرین گزارش سازمان جهانی کار، سالانه نزدیک به 3 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث و بیماری‌های حرفه‌ای (ناشی از کار) جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ 3 میلیون کارگر در جهان به علت حوادث و بیماری‌ها

وی ادامه داد: بیشتر این مرگ و میرهای ناشی از کار که مجموعاً 2.6 میلیون مرگ را شامل می‌شود، به علت بیماری‌های ناشی از کار است و 400 هزار مورد نیز مربوط به حوادث شغلی است که به واسطه عدم رعایت اصول ایمنی ایجاد می‌شود.

مثال‌هایی از سختی کار  و حوادث شغلی کارگران

اصیلیان با ارائه مثالی افزود: در جامعه مشاغل زیادی داریم که شامل اصناف کارگری و مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک تا بزرگ مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها و معادن زیرزمینی می‌شود. این مشاغل وابسته به نوع کار، عوامل زیان‌آوری تولید می‌کنند. برای مثال کارگرانی که در کارگاه‌های جوشکاری کار می‌کنند خواسته یا ناخواسته در معرض آلاینده‌های تولیدشده و دودهای ناشی از جوشکاری قرار می‌گیرند که حاوی فلزاتی مانند کروم است که ممکن است سمی و سرطان‌زا باشند. در برخی محیط‌های کاری پر صدا نیز آلودگی صوتی ایجاد می‌شود و کارگران در معرض این اصوات ممکن است به ناراحتی‌های عصبی و کری شغلی و ... دچار شوند.

وی تصریح کرد: بسته به نوع آلاینده‌ای که در صنایع تولید می‌شود کارگران ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی شوند. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی(ریوی) سه علت اصلی مرگ و میر ناشی از کار در کارگران به شمار می‌روند.

اهمیت بهداشت حرفه‌ای در کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه تمرکز بر بهداشت حرفه‌ای می‌تواند از عوامل زیان‌آور شغلی جلوگیری کند، بیان کرد: بهداشت حرفه‌ای به معنای به‌کارگیری روش‌هایی است که این عوامل خطرزا را در حرفه‌ها و مشاغل اندازه‌گیری و روش‌های کنترلی ارائه می‌کند برای مثال متخصصان بهداشت حرفه‌ای قبل از اینکه سموم به لایه‌های تنفسی یک کارگر وارد شود با استفاده از روش‌های ایمنی و مهندسی (مثلاً پیشنهاد تهویه مناسب) این آلاینده‌ها را کنترل و از ورود آن‌ها به بدن کارگران جلوگیری و سلامت کارگران را تضمین می‌کند.

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که متخصصان بهداشت حرفه‌ای برای پیشگیری دارند می‌تواند عمر مفید کارگران را افزایش دهد، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته به بهداشت حرفه‌ای توجه زیادی شده و محیط کار افراد بر اساس استاندارد است و کارگران در آنها امنیت و احساس آرامش دارند و تولید آنها نیز باکیفیت و ایمن است اما در کشورهای در حال توسعه هنوز مشکلات زیادی در این زمینه و رعایت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی وجود دارد و برخی کشورها اصلا به این موارد توجه نمی‌کنند.

وضعیت بهتر ایران از نظر بهداشت حرفه‌ای نسبت به منطقه 

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت مدرس با بیان این‌که در کشور ما نیز نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بهداشت حرفه‌ای حاصل شده است، بیان کرد: ایران از نظر رعایت بهداشت حرفه‌ای وضعیت بهتری نسبت به کشورهای منطقه دارد اما نیاز است که نقش متخصصان بهداشت حرفه‌ای پررنگ‌تر شود. در این راستا نیز قانون کار در ایران پشتوانه خوبی برای رعایت بهداشت حرفه‌ای است. برای مثال در قوانین تأکید شده کارفرمایانی که بالای 25 نفر کارگر دارند باید از متخصصان بهداشت حرفه‌ای در محیط کار بهره ببرند.

بهانه کارفرمایان برای عدم رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار

وی اضافه کرد: در عین حال متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که کارفرمایان به بهانه هزینه‌زا بودن اقدامات کنترلی، توصیه‌های متخصصان بهداشت حرفه‌ای را در محیط کار پیاده‌سازی نمی‌کنند، در حالی که رعایت اصول ایمنی و بهداشتی ساده اگرچه در وهله اول ممکن است هزینه‌زا به نظر برسد اما به دلیل ارتقای سلامت کارگران، نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده به شمار می‌رود. 

نبود تعامل بین دو وزارتخانه کار و بهداشت 

اصیلیان به ضعف‌های قانونی موجود در زمینه رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط کار اشاره و خاطرنشان کرد: کارشناسان و بازرسان وزارت بهداشت عمدتاً نظارت بر اصول بهداشت محیط کار و بهداشت حرفه‌ای و کارشناسان و بازرسان وزارت کار بررسی رعایت نکات ایمنی در محل کار کارگران را برعهده دارند اما از سویی در زمینه تعداد نیروهای موجود کمبود وجود دارد و به اندازه کافی بازرس در این حوزه نداریم و از سوی دیگر وزارت بهداشت و وزارت کار نتوانسته‌اند با همکاری و هم‌افزایی، بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط‌های کاری نظارت مناسبی داشته باشند.

وجود بیش از 5000 نیروی بهداشت حرفه‌ای در کشور

وی درباره تعداد نیروهای بهداشت حرفه‌ای در کشور نیز بیان کرد: الان تعداد فارغ‌التحصیلان حدود 5000 نفر است اما نیاز است که این تعداد ارتقا یابد.

آمار دقیقی از بیماری های شغلی نداریم!

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران یادآور شد: متاسفانه در رابطه با بیماری‌های ناشی از کار هیچ آمار متقنی در کشور نداریم در حالی که احصای آمار دقیق می‌تواند به پیشگیری بهتر از این بیماری‌ها کمک کند.

وقوع حوادث ناشی از کار در مردان بیش از زنان

به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی کار مردان در حوادث ناشی از کار، بیشتر از زنان جان خود را از دست می‌دهند و منطقه آسیا و اقیانوسیه بالاترین مرگ و میر ناشی از کار را به دلیل وسعت نیروی کار این منطقه دارد.

5 شغل پرخطر کارگری

وی با اشاره به اینکه کشاورزی، ساخت‌وساز، جنگل‌داری و ماهیگیری و تولید، پرخطرترین بخش‌ها از نظر حوادث شغلی هستند، گفت: از هر سه صدمه شغلی کشنده در سراسر جهان، یک مورد در میان کارگران کشاورزی رخ می‌دهد. 

تغییرات اقلیمی عامل اثرگذار بر محیط کار

استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی و تحولات الگوهای آب و هوایی تأثیرات قابل توجهی بر دنیای کار به ویژه حوزه ایمنی و بهداشت حرفه ای کارگران دارد، تصریح کرد: در مشاغلی که در محیط‌های روباز فهالند، نمونه‌هایی از خطرات شغلی که با تغییرات اقلیمی تشدید می‌شوند عبارت است از تنش‌های حرارتی، پرتو ماوراء بنفش، آلودگی هوا، رویدادهای غیر عادی اقلیمی مثل طوفان، بارندگی، گرما و سرما و... به همین دلیل سازمان بین ‌المللی کار، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • تداوم عملیات خط‌کشی محوری معابر مناطق ۵گانه ارومیه
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس