Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیگیری جهت کاهش موارد ابتلا به کرونا و مرگ‌ومیر در سطح کشور به مرحله تازه‌ای رسیده است؛ به‌طوری که دولت قوانین ویژه‌ای برای تکمیل طرح واکسیناسیون سراسری به اجرا گذاشته است.

به گزارش مشرق، کرونا در برخی استان‌های کشور روند نزولی و ثبات خود را از دست داده و آمار مبتلایان نسبت به چندروز اخیر افزایش یافته است؛ این وضعیت در حالی می‌تواند زنگ خطر نزدیک‌شدن به پیک ششم شیوع بیماری را به صدا درآورد که علی‌رغم رفع کمبود واکسن در دولت آیت‌الله رئیسی هنوز بخش قابل توجهی از جامعه نسبت به دریافت واکسن اقدام نکرده‌اند و بعضی حتی قائل به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم نیستند؛ همین امر می‌تواند سلامت دیگر شهروندان را نیز به خطر بیندازد و دولت را موظف به اعمال سیاست‌های تازه‌تر با هدف تکمیل طرح واکسیناسیون سراسری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، خبری امروز به شکل گسترده در شبکه‌های اجتماعی بازتاب داشت که بر طبق آن سازمان اداری و استخدامی اعلام کرده "همه سازمان‌ها از فردا یکم‌آبان از حضور کارمندانی که حداقل دُز نخست واکسن را دریافت نکرده‌اند، در محل کار جلوگیری خواهند کرد". همچنین شرط فعالیت مشاغل از فردا اول آبان این است که صاحب صنف حداقل دز نخست واکسن کرونا را زده باشد.

اجرای آزمایشی طرح "هوشمندسازی قرنطینه" در ۳استان

همچنین بنا به تصمیم کمیته علمی کرونا، اجرای آزمایشی طرح "هوشمندسازی قرنطینه" در ۳استان آذربایجان غربی، کردستان و قزوین آغاز شده است. به گفته جماعتی، دبیر این کمیته؛ "در این طرح، تمام اطلاعات شهروندان مشخص شده و بر اساس واکسیناسیون و علائم احتمالی محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود. اگر نتیجه در ۳استان خوب باشد، طرح در سراسر کشور اجرا می‌شود. مجری اصلی طرح هوشمندسازی قرنطینه وزارت کشور و ریاست جمهوری است و وزارت بهداشت از لحاظ علمی آن را حمایت می‌کند."

به نظر می‌رسد این محدودیت‌های هوشمند در سطح استان‌های کشور مقدمه‌ای باشد برای کنترل بیماران، تکمیل چرخه واکسیناسیون و به تدریج سبب کاهش شیوع بیماری؛ و در صورت موفقیت آن، می‌توان به کاهش چشمگیر فوتی‌ها امیدوار شد.

اما در ادامه به جزئیات آخرین وضعیت شیوع کرونا به نقل از مسئولان مربوطه در سطح استان‌های کشور می‌پردازیم؛

۶۱۸ مورد کرونا در اصفهان شناسایی شد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتلای ۶۱۸  نفر به کرونا در ۲۴ ساعت اخیر در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد.

نورالدین سلطانیان در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در  استان ۲۵۶۸  نفر بودند که ۶۱۸  بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۲۴۳  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۲۸۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۹۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۸۷ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

سلطانیان تصریح کرد: آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان  را ۱۷  نفر بود و از این تعداد ۱۱ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

مجموع بستری‌های کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان از مرز ۴۱۰۰۰ نفر گذشت

با بستری ۶۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان، مجموع بیماران بستری از ابتدای همه گیری کرونا در استان از مرز ۴۱ هزار نفر گذشت.

حسین صافی‌زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه روند واکسیناسیون کرونا در استان مطلوب است اظهار داشت: بخش عمده‌ای از جمعیت استان واکسن نوبت اول واکسن را دریافت کردند اما هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که با قاطعیت بگوئیم واکسیناسیون کامل انجام شده است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان در استان کرمان بیان کرد: واکسیناسیون دانش آموزان در حال انجام است اما در آمار واکسیناسیون دانش آموزان بین شهرستان‌های استان تفاوت‌هایی وجود دارد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه واکسیناسیون به تنهایی کافی نیست گفت: حتی با تزریق واکسن خطر ابتلا به کرونا وجود دارد و لازمه کاهش میزان شیوع کرونا در جامعه  فقط رعایت موارد بهداشتی و دوری از تجمع است.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۲۴۵ مورد است اظهار داشت: از این تعداد ۱۵۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۱۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۴۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۶۰ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۴۱ هزار و ۴۸ مورد رسیده است.

وی به فوت ۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۸۵۰ مورد رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۸۲۳ هزار و ۹۳۱ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۹۷۵ هزار و ۸۰۲ مورد است.

۴۷ درصد گروه‌های هدف در استان گیلان مقابل کرونا واکسینه شدند

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر ۳۵۶ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۵۹ نفر از این تعداد ۲۴ ساعت گذشته به آمار بستری‌شدگان افزوده شده‌اند.

۵۳ بیمار کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و از این تعداد ۹ نفر به تازگی به این بخش منتقل شده‌اند؛ حال ۶۲ بیمار کرونایی در سراسر گیلان وخیم گزارش شده است.

طبق آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر دو شهرستان املش و رضوانشهر در استان گیلان آبی و مابقی شهرستان‌های استان در رنگ‌بندی زرد کرونایی قرار دارد.

روند واکسیناسیون نیز با شتاب خوبی در استان گیلان جریان دارد و تاکنون ۹۱ درصد دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال در استان دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و گیلان در حال آماده کردن زمینه آغاز آموزش‌های حضوری است.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۸۶.۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در گیلان دز نخست و ۴۶.۷ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان هر دو دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و زمینه تزریق دز سوم واکسن کرونا در گیلان در حال فراهم‌سازی است.

بستری بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به ۱۱۵ نفر رسید

با کاهشی شدن ابتلا به بیماری کرونایی تعداد بستری‌های بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر که در پیک پنجم بیش از ۹۰۰ نفر بود اکنون به ۱۱۵ نفر کاهش یافته است.

سعید کشمیری با اشاره به خارج شدن استان بوشهر از وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی اظهار داشت: ۵۰ درصد شهرستان‌های ۱۰ گانه استان بوشهر در وضعیت آبی و مابقی زرد هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش ابتلا به کرونا در استان خبر داد و بیان کرد: در پیک پنجم کرونا در مدت ۷۰ روز تعداد بیماران بخش کرونایی استان بوشهر از ۹۰۰ بیمار فراتر رفت که اکنون با مهار این پیک تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به ۱۱۵ نفر رسیده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر افزود: روز گذشته ۲۴ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ۱۰ مورد به ابتلا کرونا مثبت، قطعی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۶ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با بیان اینکه خوشبختانه امروز مورد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسید گفت: تاکنون یک‌هزار و ۹۹۰ نفر بیمار کرونایی در استان بوشهر فوت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۲۳ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۱۴ نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۷ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

وی با بیان اینکه میزان تزریق واکسن کرونا در استان بوشهر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفت افزود: تاکنون ۸۰ درصد جامعه هدف در استان بوشهر یک نوبت و ۴۶۰ هزار نفر ۲ نوبت واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

۱ فوتی و ۱۷۱ ابتلای جدید در استان ایلام

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از ابتلای ۱۷۱ نفر به کرونا در ۲۴ ساعت اخیر در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی این استان خبر داد.

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۲ هزار و ۷۱۲ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۷۱ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۶۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۹ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۶۱ هزار و ۲۷ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و ۱۱۵ نفر بوده است. ‌

مرگ‌ومیر کرونایی در قزوین ۳۳ درصد افزایش یافت

در ۲۴ ساعت اخیر ۴ بیمار بدحال کرونایی جان خود را از دست دادند که این آمار از روز گذشته ۳۳ درصد بیشتر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از کاهش ۱۰.۴ درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۲۶۶ مورد جدید ابتلای به کرونا در آزمایشگاه‌های منتخب کووید شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۳۱ نفر کاهش داشته است.

پیمان نامدار همچنین به کاهش ۱۱ درصدی موارد بستری‌های کرونایی روزانه اشاره کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته ۶۴ بیمار کرونایی جدید به خاطر علائم تنفسی حاد در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش ۸ نفر کمتر شده است.

وی از کاهش ۱۶ درصدی آمار بیماران بدحال خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۶ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری هستند که این آمار ۳ نفر از روز قبل کمتر است.

دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین همچنین از افزایش ۳۳ درصدی موارد مرگ‌ومیر روزانه کرونایی خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴ بیمار بدحال به خاطر علائم شدید تنفسی و ضعف مفرط جسمانی جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز پیش یک نفر بیشتر شده است.

نامدار با اشاره به افزایش ۷ درصدی آمار بهبودیافتگان روزانه اضافه کرد: در شبانه‌روز اخیر ۷۷ بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستان‌های استان مرخص شدند که این آمار در قیاس با روز پیش ۵ نفر افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در نهایت هم مجموع آمار بستری‌های فعلی کرونایی استان قزوین با ۶.۷ درصد کاهش به ۳۳۶ نفر رسید که این‌ آمار در مقایسه با روز گذشته ۲۴ نفر کاهش یافته است.

جولان ویروس کرونا در منطقه کاشان

خوشبختانه کاشان از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده است و هم اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد و روند واکسیناسیون نیز در این منطقه با سرعت قابل قبولی در حال انجام بوده و برای متولدین ۱۳۸۸ و ماقبل امکان واکسیناسیون و ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت فراهم شده است.

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۳ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۲۳ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان، هشت نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء و دو نفر در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۲۴ و حداکثر ۸۶ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان ۴۳ سال و حداکثر ۸۲ سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۳۰۶ بیمار حاد تنفسی در سه مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان، ثامن و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۲۴۴ بیمار در شهرستان کاشان و ۶۲ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل و ۸۷ نفر نیز در بخش بستری موقت بستری هستند.

وی از بستری ۳۰ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متأسفانه یک بیمار آقا ۷۴ در شهرستان کاشان و دو آقا ۷۶ و ۸۲ سال در شهرستان آران و بیدگل به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۱۸ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۸ نفر و بستری بیماران در بخش موقت تاکنون به شش هزار و ۲۵۲ بیمار می‌رسد.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند تا شاهد کاهش شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال در منطقه باشیم.

۱۵ نفر دیگر در استان آذربایجان‌غربی جان باختند

جواد آقازاده با اشاره به فوت ۱۵ نفر دیگر در شبانه روز گذشته اظهار داشت: تاکنون ۶ هزار و ۷۱۷ نفر بر اثر کرونا در استان جان باخته‌اند.

وی در ادامه با اشاره به ابتلای یک هزار و ۴۷ نفر به کرونا تصریح کرد: تاکنون ۲۹۷ هزار و ۴۴۱ نفر به کروناویروس آلوده شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه هم اکنون یک هزار و ۴۱۷ نفر به علت سندروم حاد تنفسی در بیمارستان‌ها بستری هستند بیان کرد: ۴۵ نفر نیز با مشکل تنفسی تحت ونتیلاتور قرار دارند.

وی تصریح کرد: همچنین هم اکنون تعداد ۲۸۴ نفر در بخش آی‌سی یوی بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی بستری هستند.

آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون ۴۷ هزار و ۱۰۶ نفر دیگر افزود: تاکنون سه میلیون و ۹ هزار و ۱۴۴ نفر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

۸ بیمار کرونایی در استان البرز جان باختند

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز از مرگ ۸ بیمار کرونایی در این استان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

مهرداد بابایی در مورد آخرین وضعیت کرونایی در استان البرز ، اظهار داشت:در ۲۴ ساعت گذشته  ۷۴ بیمار بدحال کرونایی در بیمارستان‌های  البرز بستری شدند.

وی افزود: در حال حاضر ۵۵۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان البرز تحت مراقبت پزشکی و درمانی قرار دارند.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز از مرگ ۸ بیمار کرونایی در این استان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت:  با مرگ  ۸ بیمار کرونایی دیگر در استان البرز شمار کل جانباختگان این بیماری در استان البرز به ۶ هزار و۲۵۲ نفر رسید.

بابایی با اشاره به اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی همچنان باید با جدیت رعایت شود ، ادامه داد:  ۷۵هزار و ۳۲۰ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در البرز بستری شده اند که ۶۸ هزار و ۵۰۸ نفر  آنان بهبود یافتند.

وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن بر اساس شیوه نامه ابلاغی وزارت بهداشت در مراکز تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است، گفت: از بین شهرستانهای استان البرز یک شهرستان نارنجی، چهار شهرستان زرد و  یک شهرستان آبی کرونایی است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ویروس کرونا آمار مبتلایان به کرونا اخبار کرونا واکسن کرونا مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان های استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیمارستان های استان بوشهر رئیس دانشگاه علوم پزشکی بخش مراقبت های ویژه شهرستان آران و بیدگل کاشان و آران و بیدگل آران و بیدگل بستری مبتلا به کرونا بیمار کرونایی ۲۴ ساعت گذشته طی ۲۴ ساعت گذشته دریافت کرده اند بیمارستان ها ۸ بیمار کرونایی آذربایجان غربی ۲۴ ساعت اخیر استان کرمان واکسن کرونا استان بوشهر استان بوشهر استان البرز کرونا در استان بیماران بستری مراکز درمانی درمانی استان بیماری کرونا وزارت بهداشت حاد تنفسی شبانه روز نفر به کرونا استان ایلام دانش آموزان موارد بستری بخش کرونایی استان قزوین بستری هستند ویروس کرونا استان گیلان حال حاضر شیوع کرونا بیمار جدید قرار دارند بستری شدند بستری شده روز گذشته یک هزار هزار نفر ۱۱۵ نفر شده اند ۴ بیمار ۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور برگزار شد
  • برگزاری نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور
  • حس خوب حمایت
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • تکمیل مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سه راهی آغاجاری
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟